Synology NAS DS620slim (6 HDD)
Synology NAS DS620slim (6 HDD) Synology NAS DS620slim (6 HDD) Synology NAS DS620slim (6 HDD) Synology NAS DS620slim (6 HDD) Synology NAS DS620slim (6 HDD) Synology NAS DS620slim (6 HDD)

Synology NAS DS620slim (6 HDD)

2,5", SATA, 6x, 2xLAN, 2xGLAN, 2xUSB 3.0
Gyártói cikkszám: DS620slim
Garancia: 24 hónap
A termék pillanatnyilag nem elérhető!

A DS620slim processzora és memóriája gyakorlatilag megegyezik a DS218+és DS418playmodellekben használtakkal, így azokkal azonos teljesítményre számíthatunk tőle is, főleg, hogy aRAM itt is 2 GB-ról– egy 4 GB-os modult használva – 6 GB-ig bővíthető(a 6 GB-os konfigurációt megtalálod ITT). Tehát egy 2-magos Intel Celeron(J3355-ös) processzor került ebbe a NAS-ba is, amely 2,0–2,5 GHzközött igény szerint képes változtatni az órajelét.

A csatlakozók terén semmilyen változás nincs a korábbi slimmodellekhez képest: a két USB-port már évek óta 3.0-ás szabványú, és a dupla gigabites-port sem újdonság.

A jelenleg kapható akár 5 TB kapacitású laptop HDD-ket gond nélkül kezeli. Természetesen, akár SSD meghajtókatis használhatunk, ha a minden körülmények közötti hangtalan működés és a maximális sebesség a fő szempont, nem pedig a minél nagyobb tárhely. A pl. Samsung márkanév alatt is már kapható 7,68 TB-os SSD-ket is használhatjuk, így 38 TB-nál is nagyobb, biztonságos RAID5-ös tárhelyünk lehet!

A Synology slim kialakítású DiskStation modelljei azon felhasználóknak készülnek, akiknek fontos a hely- és áramtakarékosság, a kivételesen halk (vagy pontosabban hangtalan) működés, valamint a hordozhatóság. A 6-lemezes kivitelnek, és az egyre nagyobb kapacitású 2,5"-es HDD-k és SSD-k megjelenésének köszönhetően immár a tárhely méretében sem kell kompromisszumot kötnünk ezen apró NAS-ok esetében.

Sebességadatoka gyártó szerint Windows alatt SMB-t használva (3000 darab 1 MB-os fájlmásolásakor):

 • írás: 64,65 MByte/másodperc,

 • olvasás: 87,31 MByte/másodperc.

Mac OS X alatt AFP-t használva (1 darab 3 GB-os fájltmásolva):

 • írás: 93,09 MB/másodperc,

 • olvasás: 93,5 MB/másodperc.

A DS620slim egyéb fontos paraméterei, funkciói:

 • Fájlrendszer max. mérete: 108 TB

 • Áramfogyasztás: működés/készenlét (6 darab HDD-vel): 34,88/7,59 watt

 • IP-kamerák max. száma: 25 (750 fps 1280×720, 750 fps 1920×1080, 450 fps 2048×1536, 250 fps 2591×1944 és 200 fps 3840×2160 pixel felbontású H.265 stream esetén)

 • Egyidejű letöltési feladatok max. száma: 80

 • Felhasználók max. száma: 2048

 • Egyidejű kapcsolatok (CIFS/AFP/FTP) max. száma 2 és 6 GB RAM-mal: 500 és 1500

 • Méretek: 151×121×175 mm

 • Ventillátor zajszintje: 20,5 dB(A)

Minden alap Synology-tulajdonsággal gyárilag felvértezve, érkezik ez a NAS is (részletes ismertető a Synology.huodalon):

 • Magyar nyelvű multitasking operációs rendszer.

 • SMB (Windows), AFP (Mac OS), NFS (Linux), FTP (SSL/TLS is) hálózati protokollok.

 • iTunes szerver (MP3, M4A, M4P, M3U, WPL). Dinamikus (smart) lejátszási listákat is készíthetünk, így könnyedén rendezhetjük látszólag egy listába pl. a 2007-es dátumú, és „Rock” műfajú zenéket, vagy éppen az adott előadótól meglévő zenéinket.

 • Audio Station(AAC, M4A, MP3, Ogg Vorbis, WMA, M3U, WPL, SHOUTcast, Radioio) – a külön kapható távvezérlő és USB-s hangszórók segítségével ezen formátumok, és az ezekben sugárzó webrádiók lejátszhatóak a NAS-sal, mint egy egyszerűbb zenelejátszóval. Webböngészőn kereszül érhető el az Audio Station felülete, ahol meghallgathatjuk a zenéket, lejátszási listákat készíthetünk, webrádiókat vehetünk fel a listába. Ha van távvezérlőnk is, akkor a webböngésző nélkül is elérhetjük a playlist-eket. Ha iPod-ot csatlakoztatunk a NAS USB-bemenetére, közvetlenül arról is elérhetőek a zenéink. DLNA Media Renderer és AirPlay lejátszókra is streamelhető – akár szinkronban is – a zene a NAS-ról akár a DS Audio mobil alkalmazással, mint távvezérlővel.

 • Video Station– filmjeink metaadatainak (borítógrafika, történet, szereplők, stb.) automatikus letöltése, USB-s DVB-T tunerek támogatása, felvételkészítés és tévénézés webböngészőben, adás streamelése.

 • Photo Station(ASF, AVI, MPEG1/2/4, WMV, DivX/XviD, DAT, MP4, RM, RMVB, VOB, BMP, GIF, JPG) – webböngészőn keresztül megnézhetőek/letölthetőek a NAS-on tárolt különböző videók és képek, ezek interneten keresztüli eléréséhez ismerőseinknek jogosultságokat adhatunk. Nem szükséges ezentúl webes képadatbázisokat (pl. Picasa, FlickR) használnunk képeink megosztásához, hiszen a NAS-on sajátunk is van.Blogot is könnyedén készíthetünkezen az alkalmazáson keresztül, e fukció külön menüpont alatt érhető el. Nem kell tárhelyet vásárolni egy távoli szerveren, arra telepíteni valamilyen blog-programot, mindez saját lakásunkban, saját szerverünkön elérhető.

 • DLNA-kompatibilis médiaszerver– minden elterjedtebb fájlformátumot (sőt már DSD zenéket is– kivéve a legkisebb modelleket) képes a lejátszók (pl. okostévék, hálózati zenelejátszók) felé http-n streamelni, több formátumot akár transzkódolva is.

 • Web Station, MySQL, PHP– akár saját webshopunkat is futtathatjuk odahaza Synology NAS-unkon. Saját weboldalunk saját szerverünkön működhet, még akkor is, ha dinamikus IP címet kapunk az internet-szolgáltatótól, mivel dyndns-t is támogat a NAS. A Synology.huoldal is egy Synology RackStationön fut...

 • Windows ADS támogatás– egyszerű integráció a többfelhasználós irodai környezetbe.

 • Titkosított hálózati backup– akár az interneten keresztül is készíthetünk biztonsági másolatot egy távoli gépre, másik NAS-ra, ráadásul az átvitel titkosított is lehet eközben.

 • Local Backup– A NAS a hozzá kapcsolt USB-s lemezekre készíthetünk akár rendszeres időközönként is másolatot, így az egylemezes NAS-unk adatai is biztonságban lehetnek.

 • Hálózati backup– két Synology NAS között, vagy egy rSync kompatibilis szerver és a NAS között helyi hálózaton keresztül is készíthetünk rendszeres vagy egyszeri másolatot.

 • Apple Time Machine tárhely– A Mac OS X operációs rendszer beépített backup-alkalmazása számára kijelölhető tárhely a DiskStation is lehet.

 • Synology Time Backup– A Time Machinemegoldásán alapuló alkalmazás a NAS-ról törölt régebbi fájlok. visszahozatalára.

 • USB copy– mára már szinte kötelező szolgáltatás a NAS-oknál: a rádugott USB-s egység (pendrive, fényképezőgép, HDD) tartalmát gombnyomásra bemásolja saját lemezére (az usbcopynevű megosztásba).

 • File Station– segítségével a NAS tartalmát adminisztrálhatjuk, másolhatunk a share-ek között, törölhetünk, átnevezhetünk, fel- és letölthetünk fájlokat, akár az interneten keresztül, távolról is. UnZIP és UnRAR funkciók, a NAS csomagolja ki a letöltött tömörített állományokat!

 • Download Station– Bittorrent, eMule, FTP vagy HTTP letöltéseket végeztethetünk a NAS-sal, akár napi 24 órán keresztül is. Webböngészőn keresztül, vagy a mellékelt Windows-os és Mac-es, iOS, Androidos segédprogrammal menedzselhetjük a folyamatot, akár távolról, az interneten keresztül is. A gyári torrent-kliens nagyon profi már, arra is képes, hogy egy torrenten belül csak bizonyos fájlokat töltsön le. Egyidőben – modelltől függően – akár 80 letöltés is lehet aktív. Beállítható a letöltések utáni automatikus kicsomagolás, akár jelszóval védett ZIP és RAR fájlok esetében is.

 • Cloud Station– Szinkronizálja a különböző számítógépeink, okostelefonjaink számára fontosabb dokumentumainkat, fájljainkat, operációs rendszertől függetlenül. Mindez teljesen észrevehetelne módon történik, mintha minden fájl mindig az adott gépen lenne tárolva.

 • Nyomtatószerver– USB-s nyomtatónk a NAS segítségével hálózati printerként lesz használható, bármely gépünkről. nyomtathatunk rá. LPR, CIFS és AppleTalkprotokolon keresztül kommunikáló nyomtatók támogatottak, egyidőben kettőt csatlakoztathatunk.

 • Megfigyelő-állomás– nem mindennapi képesség egy NAS-tól, hogy képes rögzíteni az elérhető IP-kamerák képét (a legnagyobb típusokon akár 80 darabot, de csak 2 kamera kezelése ingyenes, a többihez licenszt kell külön vennünk). Természetesen mozgóképet vesz fel a rendszer, és mozgásérzékeléssel is ellátták: beállítható, hogy csak akkor induljon a felvétel, ha mozgást érzékel a képen, így tényleg csak a fontos pillanatok lesznek felvéve. A kamera által látott képen ráadásul további területek is definiálhatóak, így csak az azokon belüli mozgás vezérli majd a felvételt. Hangrögzítés is támogatott MPEG4, H.264, akár megapixeles kamerák esetében.

 • Egy kattintással telepíthető saját levelezőszerver, Outlook-szerű web mail, SMTP, POP3, IMAP.

 • Szünetmentes tápegységek (UPS) kezeléseUSB- és ethernet kapcsolaton keresztül is, ha több NAS-t egyazon szünetmentes tápra csatlakoztatunk (hálózati UPS).

 • RAID a többlemezes modelleknél: RAID 0, 1, 5, 5+spare, 6módok. Online RAID-kapacitásnövelés és RAID-szint váltás, szabadalmaztatott Synology Hibrid RAIDmódszerrel.

 • Programozható ki- és bekapcsolás és wake-on-lan funkció valamennyi modell esetében.
Specifikáció

HDD2,5"
CsatolófelületSATA
HDD-k száma6
LAN2 db
GigaLan2 db
USB 3.02 db


^