Synology NAS DS620slim (6 HDD )
Synology NAS DS620slim (6 HDD ) Synology NAS DS620slim (6 HDD ) Synology NAS DS620slim (6 HDD ) Synology NAS DS620slim (6 HDD ) Synology NAS DS620slim (6 HDD ) Synology NAS DS620slim (6 HDD )

Synology NAS DS620slim (6 HDD )

2,5", SATA, 6x, 2xLAN, 2xGLAN, 2xUSB 3.0
Gyártói cikkszám: DS620slim
Garancia: 24 hónap
Rendeléstől számított maximum 3 nap után átvehető
141 858 Ft (nettó)
180 160 Ft

A DS620slim processzora és memóriája gyakorlatilag megegyezik a DS218+ és DS418play modellekben használtakkal, így azokkal azonos teljesítményre számíthatunk tőle is, főleg, hogy a RAM itt is 2 GB-ról – egy 4 GB-os modult használva – 6 GB-ig bővíthető (a 6 GB-os konfigurációt megtalálod ITT). Tehát egy 2-magos Intel Celeron (J3355-ös) processzor került ebbe a NAS-ba is, amely 2,0–2,5 GHz között igény szerint képes változtatni az órajelét.

A csatlakozók terén semmilyen változás nincs a korábbi slim modellekhez képest: a két USB-port már évek óta 3.0-ás szabványú, és a dupla gigabites-port sem újdonság.

A jelenleg kapható akár 5 TB kapacitású laptop HDD-ket gond nélkül kezeli. Természetesen, akár SSD meghajtókat is használhatunk, ha a minden körülmények közötti hangtalan működés és a maximális sebesség a fő szempont, nem pedig a minél nagyobb tárhely. A pl. Samsung márkanév alatt is már kapható 7,68 TB-os SSD-ket is használhatjuk, így 38 TB-nál is nagyobb, biztonságos RAID5-ös tárhelyünk lehet!

A Synology slim kialakítású DiskStation modelljei azon felhasználóknak készülnek, akiknek fontos a hely- és áramtakarékosság, a kivételesen halk (vagy pontosabban hangtalan) működés, valamint a hordozhatóság. A 6-lemezes kivitelnek, és az egyre nagyobb kapacitású 2,5"-es HDD-k és SSD-k megjelenésének köszönhetően immár a tárhely méretében sem kell kompromisszumot kötnünk ezen apró NAS-ok esetében.

Sebességadatok a gyártó szerint Windows alatt SMB-t használva (3000 darab 1 MB-os fájl másolásakor):

 • írás: 64,65 MByte/másodperc,

 • olvasás: 87,31 MByte/másodperc.

Mac OS X alatt AFP-t használva (1 darab 3 GB-os fájlt másolva):

 • írás: 93,09 MB/másodperc,

 • olvasás: 93,5 MB/másodperc.

A DS620slim egyéb fontos paraméterei, funkciói:

 • Fájlrendszer max. mérete: 108 TB

 • Áramfogyasztás: működés/készenlét (6 darab HDD-vel): 34,88/7,59 watt

 • IP-kamerák max. száma: 25 (750 fps 1280×720, 750 fps 1920×1080, 450 fps 2048×1536, 250 fps 2591×1944 és 200 fps 3840×2160 pixel felbontású H.265 stream esetén)

 • Egyidejű letöltési feladatok max. száma: 80

 • Felhasználók max. száma: 2048

 • Egyidejű kapcsolatok (CIFS/AFP/FTP) max. száma 2 és 6 GB RAM-mal: 500 és 1500

 • Méretek: 151×121×175 mm

 • Ventillátor zajszintje: 20,5 dB(A)

Minden alap Synology-tulajdonsággal gyárilag felvértezve, érkezik ez a NAS is (részletes ismertető a Synology.hu odalon):

 • Magyar nyelvű multitasking operációs rendszer.

 • SMB (Windows), AFP (Mac OS), NFS (Linux), FTP (SSL/TLS is) hálózati protokollok.

 • iTunes szerver (MP3, M4A, M4P, M3U, WPL). Dinamikus (smart) lejátszási listákat is készíthetünk, így könnyedén rendezhetjük látszólag egy listába pl. a 2007-es dátumú, és „Rock” műfajú zenéket, vagy éppen az adott előadótól meglévő zenéinket.

 • Audio Station (AAC, M4A, MP3, Ogg Vorbis, WMA, M3U, WPL, SHOUTcast, Radioio) – a külön kapható távvezérlő és USB-s hangszórók segítségével ezen formátumok, és az ezekben sugárzó webrádiók lejátszhatóak a NAS-sal, mint egy egyszerűbb zenelejátszóval. Webböngészőn kereszül érhető el az Audio Station felülete, ahol meghallgathatjuk a zenéket, lejátszási listákat készíthetünk, webrádiókat vehetünk fel a listába. Ha van távvezérlőnk is, akkor a webböngésző nélkül is elérhetjük a playlist-eket. Ha iPod-ot csatlakoztatunk a NAS USB-bemenetére, közvetlenül arról is elérhetőek a zenéink. DLNA Media Renderer és AirPlay lejátszókra is streamelhető – akár szinkronban is – a zene a NAS-ról akár a DS Audio mobil alkalmazással, mint távvezérlővel.

 • Video Station – filmjeink metaadatainak (borítógrafika, történet, szereplők, stb.) automatikus letöltése, USB-s DVB-T tunerek támogatása, felvételkészítés és tévénézés webböngészőben, adás streamelése.

 • Photo Station (ASF, AVI, MPEG1/2/4, WMV, DivX/XviD, DAT, MP4, RM, RMVB, VOB, BMP, GIF, JPG) – webböngészőn keresztül megnézhetőek/letölthetőek a NAS-on tárolt különböző videók és képek, ezek interneten keresztüli eléréséhez ismerőseinknek jogosultságokat adhatunk. Nem szükséges ezentúl webes képadatbázisokat (pl. Picasa, FlickR) használnunk képeink megosztásához, hiszen a NAS-on sajátunk is van. Blogot is könnyedén készíthetünk ezen az alkalmazáson keresztül, e fukció külön menüpont alatt érhető el. Nem kell tárhelyet vásárolni egy távoli szerveren, arra telepíteni valamilyen blog-programot, mindez saját lakásunkban, saját szerverünkön elérhető.

 • DLNA-kompatibilis médiaszerver – minden elterjedtebb fájlformátumot (sőt már DSD zenéket is – kivéve a legkisebb modelleket) képes a lejátszók (pl. okostévék, hálózati zenelejátszók) felé http-n streamelni, több formátumot akár transzkódolva is.

 • Web Station, MySQL, PHP – akár saját webshopunkat is futtathatjuk odahaza Synology NAS-unkon. Saját weboldalunk saját szerverünkön működhet, még akkor is, ha dinamikus IP címet kapunk az internet-szolgáltatótól, mivel dyndns-t is támogat a NAS. A Synology.hu oldal is egy Synology RackStationön fut...

 • Windows ADS támogatás – egyszerű integráció a többfelhasználós irodai környezetbe.

 • Titkosított hálózati backup – akár az interneten keresztül is készíthetünk biztonsági másolatot egy távoli gépre, másik NAS-ra, ráadásul az átvitel titkosított is lehet eközben.

 • Local Backup – A NAS a hozzá kapcsolt USB-s lemezekre készíthetünk akár rendszeres időközönként is másolatot, így az egylemezes NAS-unk adatai is biztonságban lehetnek.

 • Hálózati backup – két Synology NAS között, vagy egy rSync kompatibilis szerver és a NAS között helyi hálózaton keresztül is készíthetünk rendszeres vagy egyszeri másolatot.

 • Apple Time Machine tárhely – A Mac OS X operációs rendszer beépített backup-alkalmazása számára kijelölhető tárhely a DiskStation is lehet.

 • Synology Time Backup – A Time Machine megoldásán alapuló alkalmazás a NAS-ról törölt régebbi fájlok. visszahozatalára.

 • USB copy – mára már szinte kötelező szolgáltatás a NAS-oknál: a rádugott USB-s egység (pendrive, fényképezőgép, HDD) tartalmát gombnyomásra bemásolja saját lemezére (az usbcopy nevű megosztásba).

 • File Station – segítségével a NAS tartalmát adminisztrálhatjuk, másolhatunk a share-ek között, törölhetünk, átnevezhetünk, fel- és letölthetünk fájlokat, akár az interneten keresztül, távolról is. UnZIP és UnRAR funkciók, a NAS csomagolja ki a letöltött tömörített állományokat!

 • Download Station – Bittorrent, eMule, FTP vagy HTTP letöltéseket végeztethetünk a NAS-sal, akár napi 24 órán keresztül is. Webböngészőn keresztül, vagy a mellékelt Windows-os és Mac-es, iOS, Androidos segédprogrammal menedzselhetjük a folyamatot, akár távolról, az interneten keresztül is. A gyári torrent-kliens nagyon profi már, arra is képes, hogy egy torrenten belül csak bizonyos fájlokat töltsön le. Egyidőben – modelltől függően – akár 80 letöltés is lehet aktív. Beállítható a letöltések utáni automatikus kicsomagolás, akár jelszóval védett ZIP és RAR fájlok esetében is.

 • Cloud Station – Szinkronizálja a különböző számítógépeink, okostelefonjaink számára fontosabb dokumentumainkat, fájljainkat, operációs rendszertől függetlenül. Mindez teljesen észrevehetelne módon történik, mintha minden fájl mindig az adott gépen lenne tárolva.

 • Nyomtatószerver – USB-s nyomtatónk a NAS segítségével hálózati printerként lesz használható, bármely gépünkről. nyomtathatunk rá. LPR, CIFS és AppleTalk protokolon keresztül kommunikáló nyomtatók támogatottak, egyidőben kettőt csatlakoztathatunk.

 • Megfigyelő-állomás – nem mindennapi képesség egy NAS-tól, hogy képes rögzíteni az elérhető IP-kamerák képét (a legnagyobb típusokon akár 80 darabot, de csak 2 kamera kezelése ingyenes, a többihez licenszt kell külön vennünk). Természetesen mozgóképet vesz fel a rendszer, és mozgásérzékeléssel is ellátták: beállítható, hogy csak akkor induljon a felvétel, ha mozgást érzékel a képen, így tényleg csak a fontos pillanatok lesznek felvéve. A kamera által látott képen ráadásul további területek is definiálhatóak, így csak az azokon belüli mozgás vezérli majd a felvételt. Hangrögzítés is támogatott MPEG4, H.264, akár megapixeles kamerák esetében.

 • Egy kattintással telepíthető saját levelezőszerver, Outlook-szerű web mail, SMTP, POP3, IMAP.

 • Szünetmentes tápegységek (UPS) kezelése USB- és ethernet kapcsolaton keresztül is, ha több NAS-t egyazon szünetmentes tápra csatlakoztatunk (hálózati UPS).

 • RAID a többlemezes modelleknél: RAID 0, 1, 5, 5+spare, 6 módok. Online RAID-kapacitásnövelés és RAID-szint váltás, szabadalmaztatott Synology Hibrid RAID módszerrel.

 • Programozható ki- és bekapcsolás és wake-on-lan funkció valamennyi modell esetében.
Specifikáció

HDD2,5"
CsatolófelületSATA
HDD-k száma6
LAN2 db
GigaLan2 db
USB 3.02 db


^